Mi micsoda?
Ásványvíz: szennyeződésektől mentes, zárt, földalatti vízrétegből származó ivóvíz, átalában magas ásványianyag-tartalmú.
Forrásvíz: alacsonyabb ásványianyag-tartalmú, a feltörés helyén palackozott ivóvíz, melynek azonban nem kell védett vízadó rétegből származnia, és nem szükséges a forrást hivatalosan elismertetni.
Gyógyvíz: kifejezetten magas ásványianyag-tartalmú ital, amelynek bizonyos betegségekre vonatkozó gyógyhatását orvosi vizsgálatok igazolják. Csak korlátozott mennyiségben szabad fogyasztani!
Ivóvíz: az ÁNTSZ által rendszeresen ellenőrzött, viszonlyag állandó összetételű víz, amelyet folyó menti, parti kutakból vagy fúrt kutakból nyernek. A fogyasztás előtt fizikai, kémiai és biológiai eljárásal tisztitják.
Vízalapú ital: mesterséges adalékanyagokkal (például szén-dioxiddal vagy aromákkal) dúsított ital.